Fælledvej 19
Jens og Hilda Jensen købte huset i 1958 efter at have drevet landbrug i Gistrup siden 1916.
Jens havde købt huset uden at Hilda havde set det - hun havde glædet sig til at flytte til et nyt hjem med indendørs toilet, det var der også, men så lille at "man skulle bakke ind og ud af" som Jens beskrev det.
Jens havde det svært med det pludselige stop fra aktiv landmand til at være pensionist, så de fortsatte med at drive lidt landbrug i det lille stk. jord der var til haven på Fælledvej. Der blev dyrket jordbær, rødbeder, flere forskellige slags grøntsager og blomster - de flotteste georginer i mange farver.

Huset var Jens's hus, Hilda syntes vist det var for billigt et hus han havde købt, det var ikke et murstens hus, og udhusene kom snart til at trænge til blive repareret, her indrettede Jens et 'kontor'. Han var og blev friluftsmenneske, at gå på WC inde midt i et hus, det var ham så fjernt, så en spand og et lille rum udgjorde hans aftrædelses sted som var i udhuset, så havde han også lidt gødning til haven !!!

Jens blev en kendt mand i Gug, når han i sin høje alder cyklede alverdens steder, f.eks. ud til Bilka for at handle ind, til gudstjeneste i Gistrup, for han kunne ikke lide præsten i Gug, eller han cyklede ud til 'Våsen' på familiebesøg. 25 km, hver vej.

Jens Jensen ville ikke risikere, at han blev begravet på Sønder Tranders kirkegård, så han havde uden at tale med Hilda, købt et gravsted på Nøvling Kirkegård, lige ved siden af hans far og mor. Når børnene spurgte deres mor, hvor hun ønskede at ligge, kom svaret prompte: a’ er da ligeglå hvor a’ legge nå a’ er dø’, men a’ vil da helst leg ve sien o dæ fatter, men et ve sien å bedstefar! Hun havde haft et lidt anstrengt forhold til sin svigerfar.

Jens og Hilda mødtes 1914-15 medens de arbejdede på Postgaarden. Hilda var stuepige og Jens var forkarl og de blev gift i 1916 i Horsens Kirke (Langholt), hun var fra Klokkerholm.

Hilda døde i 1984, blev 90 år og Jens døde i 1988, 97 år gammel. De fejrede krondiamantbryllup i Gug i 1981. Den sidste tid var Jens på plejehjemmet Søster Katinka.

Vellignende portræt af ægteparret
Hilda og Jens Jensen

Gården i Gistrup omkring 1955, med bakkerne mellem Gug og Sønder Tranders i baggrunden
Gården i Gistrup

Ovenstående tekst og billeder er uddrag af datteren Tove's beretning og bragt med hendes tilladelse.

Fælledvej 19, oktober 2010:
2010
 
tilbage